Blog

ROHKEUDESTA – OSA 2

Uncategorized syyskuu 26, 2018 No Response

OSA 2

Usealla ihmisellä on taipumus määritellä rohkeus piirteenä joka on tai ei ole olemassa meissä. Moni ei elä täysillä vaan tyytyy epätyydyttävään elämään ja siksi eivät uskalla kyseenalaistaa valintojaan. Pahimmassa tapauksessa he tyytyvät elämään pelkästään ennalta opittujen ja ulkoapäin syötettyjen uskomusmallien mukaan.

Rohkeus on tila joka voidaan herättää kun suuntaamme huomiomme siihen. Pelkuri ei välttämättä pysy aina pelkurina koko elämäänsä, vaan hänestä voi jonain päivänä tulla rohkea, jos hän uskaltaa kulkea päättäväisesti yli pelkojensa luomien rajojen.

Rohkeuden kautta pääsemme irti mielen luomasta vankilasta, uskomuksesta että emme ole tarpeeksi hyviä tai emme ansaitse parempaa. Tämä tietoisuudentila on seurausta vääristä uskomuksista ja alitajuntaan iskostutetuista tottumuksista.

Meidän pitää vapauttaa itsemme tästä mielen irrationaalisesta tyranniasta, sillä jos todella tarkkaan tutkiskelemme motiivejamme ja syitä vältellä tekoja jotka muuttaisivat elämämme paremmaksi, havaitsemme suuren itsepetoksen joka saa meidät uskomaan johonkin mikä ei ole laisinkaan totta. Tätä tilaa kutsutaan joogafilosofiassa MAYAksi.

MAYA on se psykologinen tila joka luo vääristyneen kuvan itsestämme ja omista kyvyistämme. Se määrittelee ja ehdollistaa toimintamme siihen väärään uskomukseen että emme voi muuttaa sitä mitä olemme joskus olleet ja siksi olemme sidottuja seuramaan luoksepääsemätöntä, mutta silti jo ennalta määrättyä kohtaloa. Tämä pelottava kierre voi johtaa lopulta turhautumiseen ja ahdistukseen omasta riittämättömyydestämme.

Jos itsetutkiskelun kautta tarkastelemme toimintaamme rajoittavia mekanismeja, huomaamme että ne ovat täysin verrannollisia omien valintojemme kanssa. Se mitä valitsemme, sitä me olemme ja sellaisiksi me tulemme. Jos valintojamme motivoi pelko, häämöttää pelon kyllästämä tulevaisuus edessämme. Jos taas valintojamme motivoi rakkaus, niin kaikki mikä on hyvää ja näennäisesti mahdotonta tulee helposti mahdolliseksi. Rakkauden voimasta myöhemmin lisää.

Tämä on hyvin yksinkertaista, mutta käytännössä usein hankalaa. Se johtuu siitä että mielemme on täynnä edellä mainittuja uskomuksia, jotka estävät meitä avautumasta rakkaudelle.

Ihmiset toimivat hyvin usein pelon ohjaamina, vaikka he väittäisivätkin muuta. Useat valinnat elämässämme johtuvat siitä, että emme uskalla rikkoa opittuja toimintamallejamme. Hyvin harvoin toimimme rakkauden inspiroimina ja täysin vapaina ehdollistumistamme.

Tämän voi jokainen itselleen rehellinen ihminen havaita elämässään. Se ei tarkoita sitä että emme menestyisi. Voimme menestyä jollain elämän osa-alueella ja silti jäädä vangeiksi pelkojemme mentaaliseen vankilaan.

Näemme miten hysteerisesti ja päättömästi ihmiset puolustavat omia uskomuksiaan, ilman minkäänlaista syvempää ymmärrystä omista todellisista motiiveistaan. Tällainen tiedostamattomuus on pahinta mitä ihminen voi itsellensä tehdä, sillä se johtaa aina vääjäämättä kohti ahdistuksen pelonsekaista noidankehää.

Rohkeuden ensiaskel on kyseenalaistaminen. Meidän on opittava kyseenalaistamaan omat uskomuksemme ja vakaumuksemme, jos haluamme rohkeuden vapauttavan meidät siitä henkisesti vajavaisesta tilasta jossa olemme.

Kyseenalaistaminen on se ominaisuus jota tarvitsemme, jotta emme tyytyisi jo valmiiksi opittuihin tai hyväksyttyihin malleihin. Sen avulla pystymme haastamaan itseämme ylittämään kaikki tottumuksen esteet voitokkaalla tarmolla ja tahdonvoimalla.

Tällä tavoin toimiessasi sinulla on käsissäsi terävä erottelukyvyn miekka, joka kykenee täysin kiinnipitämättömästi ja neutraalisti erottamaan toden epätodesta. Hyvin usein ongelmana ei ole itse ongelma, vaan meidän sokea ja tiedostomaton tapamme lähestyä tätä ongelmaa. Siksi on tärkeää kehittää erottelukykyä joka tuo esiin selkeyden, kirkkauden ja syvemmän ymmärryksen kyseisestä tilanteesta. Tällaisen erottelukyvyn edellytyksenä on kyseenalaistamisen kautta kehitetty äärimmäisen terävä ja valpas mieli.

 


admin

There is no information available yet.


0 Comment

Would you like to join the discussion? Feel free to contribute!

Write a Reply or Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rohkeudesta – osa 1 kesäkuu 29, 2017