Blog

Rohkeudesta – osa 1

Uncategorized kesäkuu 29, 2017 No Response

Ensiksi on määriteltävä mitä tarkoitamme sanalla rohkeus. Rohkeus on asenne joka on orientoitunut ylittämään pelon luomat rajoitteet ja jonka tarkoituksena on asettaa itsemme vastatusten oman luontomme kanssa juuri sellaisena kuin olemme.

Rohkeuden tilaa ei voi teeskennellä, mutta se voidaan herättää toimimalla viisaasti ja tietoisesti. Sen takia rohkeus on kyky joka määrittää tietoisuutta ja vapautta.

Rohkea ihminen ei hyväksy sitä että on olemassa jotain mitä hän ei pysty kohtaamaan. Hänessä elää syvä palo ylittää kaikki mielen luomat rajoitteet ja uskomukset, jotka saavat hänet elämään sisäisesti rajoittunutta elämää, sillä hän tietää, että mitä ikinä hänelle tapahtuukin, kukaan ei voi viedä pois sitä vapautta joka on hänen sisällään.

Rohkeus on korkein hyve, sillä ilman rohkeutta mikään mikä on hyvää ei ole mahdollista toteuttaa. Rohkeus on voimavara joka jalostaa hyveen ja vapauttaa mielen sen pakonomaisista ja vääristyneistä uskomuksista.

Rohkeus ei vaadi ulkoisten olosuhteiden muuttamista. Se vaatii sisäisen asenteen. Asenteen, että ei anna periksi vaikka ulkoisesti näyttäisikin siltä että menestyminen on mahdotonta. Tämä asenne on lyömätön voima, sillä vaikka aina ei onnistuisikaan, riittää rohkeuden tila elävöittämään ja herättämään suuren itsearvostuksen ja voiman.

Meidän on kyettävä tunnistamaan itsessämme minkälaista on olla rohkea. Miten rohkeus ilmenee meidän kauttamme ja millä tavoin voimme herättää rohkeuden tilan olemuksessamme? Rohkeus on jotain joka on konkreettista, vaikka sillä ei ole konkreettista perustaa. Sen konkreettisuus perustuu järkkymättömyyteen ja syvään uskoon omista mahdollisuuksista. Rohkea ihminen on täysin vapaa vääristä uskomuksista ja kykenee siten olemaan realistinen ja tarkalleen asettamaan tavoitteet menestymiselleen.

Rohkeus kuitenkin vaatii aina rajojen ylittämistä. Rohkea ihminen ei siedä laimeaa elämää ja itsensä hävittämistä harmaaseen arkeen. Hänellä on aina sisäinen palo ja tahto haastaa itsensä sillä elämän osa-alueella jonka hän kokee itselleen tärkeäksi.

Rohkeus antaa voiman keskinkertaisen ja tavanomaisen ylittämiseen ja ainutlaatuisen olemassaolon kohtaamiseen joka on täysin verhoamaton ja aito. Rohkeuden kautta elämme täysillä vertikaalisina olentoina jotka eivät tee kompromisseja siksi että pelkäävät. Tästä syystä rohkeus on tärkein edellytys menestymiselle.

Rohkeus ei kuitenkaan tarkoita pelon poissaoloa. Rohkeus mittaa kykyämme kohdata pelkomme ja haastaa itseämme jokaisella elämän osa-alueella. Rohkeus ei ole uhkarohkeutta eikä typeryyttä, vaan täysin tietoista toimintaa ilman kompromisseja.

Menestystä ja voimaa elämän haasteisiin


admin

There is no information available yet.


0 Comment

Would you like to join the discussion? Feel free to contribute!

Write a Reply or Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ROHKEUDESTA – OSA 2 syyskuu 26, 2018